sunnuntai 4. joulukuuta 2011

3. luukku

Eilen vietettiin joulukuun kolmatta päivää hyvin erikoisissa merkeissä. Nimittäin itsetehdyissä sushi-illallisissa. Jep, aivan oikein. Valmistimme eilen sushia ihka ensimmäistä kertaa täysin itse. Ja lopputulos vai pitäisikö sanoa loppumaku oli jopa parempaa kuin ravintoloiden.


Rakastan sushia yli kaiken. Olen kirjaimellisesti sushiholisti. Voisin syödä sitä viikon jokaisena päivänä menettämättä sen mahtavaa raikasta ja hentoa makua. Sushin valmistus oli loppujen lopuksi aika helppoa. Suurimman osan ajasta vie riisin valmistus. Lopputyö sitten sujuukin makeja ja nigireja tehdessä.

Jos jotakuta ensikertalaista kiinnostaa sushien kokkailu, tältä bloggarilta löytyy todella hyvät ja tarkat ohjeet valmistuksen jokaiseen vaiheeseen. Blogin linkki valitettavasti tulee tyhmästi esille kokonaisuudessaan. Joten toivottavasti tämä ei haittaa. http://www.lily.fi/juttu/sushi-diyJos kirjalliset ohjeet tuottavat vaikeuksia oikeanlaisten sushien valmistuksessa, käykää ihmeessä tutustumassa youtuben opetusvideoihin. Itsekin käytin niitä rullien tekemisen apuna. Hakusanaksi yleensä riittää how to make sushi rice tai how to make sushi rolls.

Hauskoja sushihetkiä kaikille! :)

Ei kommentteja: