maanantai 5. joulukuuta 2011

5. luukku

Viides luukku ja ensilumi Helsingissä :) ..joka tosin on jo lähestulkoon sulanut. Mutta ei hätää. Ehkä tästä alkaa valkea talvi. Valkeasta talvesta puheen ollen, päätin kokata jotain siihen liittyvää ruokaa. Muuntelin yhtä suosikki reseptiä ja sain aikaiseksi aivan mielettömän hyvänmakuisen aterian.

Tämä ruoka tehdään padassa, uunissa. Ainesten annetaan hautua 200 asteessa 2,5h - 3h. Suosittelen pitkää hautumisaikaa naudan takia, jota itse käytän aika usein pataruoissa. Naudanliha maistuu parhaalta juuri silloin kun se on mureeta ja helposti ''rikki menevää''. Mutta nyt sen reseptin kimppuun.

Tarvitset:

- 400g naudan lihaa (mielellään valmiita paloja)
- 8 isoa jauhoista perunaa
- 4 porkkanaa
- pieni rasia kirsikkatomaatteja
- mustapippuria
- merisuolaa
- ranskalaista patonkia
- 2,5dl smetanaa
- 5,5dl vettä

Toimi näin:

1. Kaada lihat pataan. Voit myös esipaistaa ne pannulla jos haluat.
2. Kuori perunat ja leikkaa ne isoiksi lohkoiksi. Kaada perunat myös pataan.
3. Pese kirsikkatomaatit ja kaada ne sellaisinaan pataan.
4. Kuori myös porkkanat ja viipaloi ne 1cm - 2cm:n kokoisiksi paloiksi. Lisää myös porkkanat pataan.
5. Mausta ainekset runsaalla merisuolan ja mustapippurin määrällä. Itse käytän myllyä kummassakin.
6. Lisää pataan smetana ja vesi.
7. Laita pata uuniin hautumaan vähintään 2,5 tunniksi 200 asteeseen.
8. Kun ruoka on hautunut tarvitun ajan, revi ranskalaisesta patongista pieniä paloja ja tiputtele niitä pataan. Sekoita ruoka hyvin. Voit myös lisätä tässä vaiheessa mausteita jos ruoka maistuu mauttomalta.
9. Bon appetit! Ruoka on valmis.


Toivottavasti ruokanne maistui yhtä hyvältä kuin minun :)

Mukavaa viikonalkua kaikille!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Asutko muuten viikissä? ainakin noi hiekka ,pelto kuvat. ovat viikistä.. :) tunnistin heti..!

Karina kirjoitti...

Anonyymi: Asuin pari vuotta takaperin Viikissä ja nyt asutaan siinä lähettyvillä. On kyllä niin ihana asuinalue että voisin muuttaa takaisin koska vain :)