Auringonoton lisäksi grillikauden avajaiset on pidetty suussa sulavilla herkuilla. Ostimme ihka oman hiiligrillin, jonka käyttöaste hipoo varmasta 100 % tänä kesänä. Grilliruoan kruunaa aito oikea hiillosmaku, maku joka erityisesti tuo lapsuuden muistot mieleen :) Grillimenuun kuului itse marinoidut kanat ja saslikit (possunvartaat), grillatut sipulit, tomaatit ja maissit, tsatsiki, arabialaisia tulisia suolakurkkuja ja arabialaista leipää (joka on muuten parasta grillileipää).
1dl etikkaa
1dl vettä
1 kokonainen sipuli
n. 2kg possunlihaa
Kuutioi possunliha oman mielen mukaan isoon kulhoon. Kaada päälle etikkaa ja vettä. Lisää sekaan sipulirenkaat. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Peitä lihat lautasella ja anna marinoitua yön tai kahden yli.
6 koipireittä
6 dl neitsytoliviiliöljyä
1 rkl dijon sinappia
1 pieni punainen chili
1 sitruunan mehu
oreganoa
suolaa
mustapippurirouhetta
-Puolita kanat. Tee jokaiseen kanapalaan 2 syvää viiltoa (näin marinadi imeytyy paremmin lihaan).
-Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään erillisessä kulhossa. Vatkaa sekoitus kuohkeaksi.
-Hiero marinadi jokaiseen kanapalaan. Peitä kulho kelmulla ja anna marinoitua yön yli.
Suosittelen ehdottomasti grillaamaan lihat hiiligrillillä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti