torstai 15. huhtikuuta 2010

Vuosipäivä ja aterian valmistus

Eilen vietettiin meidän 7 vuotispäivää :) Ihanana avovaimona tulin töistä kotiin ja kokkasin super maukkaan ja terveellisen aterian. Ennen tätä olin kävellyt n. 2 kilometrin lenkin ja meinasin hyytyä loppumetreillä ... joskus tunnen itseni käveleväksi lumiukoksi.. onneksi tämä vaihe on kohta ohi :) Noh, reippaasti jaksoin kävellä kotiin asti, olenhan ottanut tavoitteeksi liikkua niin paljon kun pystyn synnytykseen saakka ja siitä aion pitää kiinni. Mutta palataanpa sitten vuosipäivän ateriaan. Yllä kuvassa näkyy kattaus + ruoat,njam njam.



Olen jo pitkään himonnut kalaa. Hassua sinänsä, koska en ole muuta syönytkään kuin kalaa viime aikoina... tosin kalan eri lajeja on tullut syötyä ja kirjolohi on jäänyt hetkeksi listalta pois. Vuosipäivän kunniaksi ostinkin kirjolohta ;) Mietin ensin pääni puhki paistanko lohipalat parilapannulla vai paistanko uunissa. Olen kuitenkin niin usein tehnyt kalaa pannulla joten uuni voitti. Kalan lisukkeeksi ostin hyvin maukkaan näköisiä perunoita, pakastetiskiltä (...oli pakko ostaa sillä mulle tämä oli selvä uutuus) ja terveellisen aterian maksimoimiseksi valmistin salaatin helpon ja nopean reseptin mukaan.



Näitä tarvitsen uunilohen valmistukseen:
500/600g kirjolohta/lohta
3 valkosipulinkynttä
3 isoa viipaletta sitruunaa
1 pieni tomaatti
Yrttimaustetta
Merisuolaa
Pippurirouhetta
Paprikamaustetta
1dl ruokakermaa (käytin 15%)


200 asteessa/60 min


1.Voitele aluksi vuoka vaikka Oivariinillä jos et halua että kalan nahka jää siihen kiinni.
2.Aseta kala vuoalle ja tee siihen pitkittäissuuntaan 2 cm välein pitkiä viiltoja.
3.Mausta kala kauttaaltaan makusi mukaan merisuolalla, pippurilla, yrtti - ja paprikamausteella. Hiero mausteet kalaan ja viiltoihin.
4.Viipaloi valkosipulikynnet ja tomaatti ja täytä viillot.
5.Purista sitruuna viipaleista mehut kalan päälle ja laita kala esilämmitettyyn uuniin.
6.Lisää ruokakerma vuokaan n. 10 min ennen kuin otat kalan uunista.

Ja Voila, valkosipulinen uunilohesi on valmis! Nauti!


Salaatin resepti on myös yksi helpoimmista. Opin tämän salaatin reseptin äidiltäni, äitini oppi hänen äidiltään jne ... resepti siis kulkee suvussa. On kuitenkin sen verran yleinen, että sitä käyttää varmasti moni muukin. Eli salaattiin tarvitset näitä:


Jäävuorisalaattia/Ruukkusalaattia
2 tomaattia
Puolikas kurkku
1/4 osaa sipulia
Suolaa
Sokeria
Väkiviinaetikkaa
Aurinkokuivatun tomaatin öljyä/Rypsiöljyä


1.Viipaloi mielesi mukaan vihannekset kulhoon
2.Mausta makusi mukaan suolalla ja sokerilla
3.Lisää 1,5 ruokalusikallista väkiviinaetikkaa ja 2,5 ruokalusikallista öljyä
4.Sekoita ainekset keskenään lusikalla tai käsin (muista ennen tätä huolellinen käsienpesu)


Salad is ready! :)


Ja tässä ovat minun ''uutuus'' perunat pakastealtaasta. Ostin tosiaan kaikki ruokatarvikkeet Citymarketista, yleensä käyn vain ja ainoastaan Prismassa, olenhan Prisman vakioasiakas :) Cittarista kuitenkin löytyivät täysin vahingossa nämä perunat. Oli aivan pakko ostaa sillä näyttivät todella herkullisilta ja maksoivat alle 1 €. Tuote taitaa olla Pirkan. Perunat sulatin uunissa ja maustoin lopuksi aromisuolalla ja grillimausteella. Maistuivat niin hyvälle että taitavat tarttua mukaan tulevaisuudessakin. Ja tiedoksi vielä että perunat ovat oiva herkku kotileffailtaan ihan vain dipattavaksi esim. quacamoleen tai tsatsikiin.

Bon Appetit!

Ei kommentteja: